160 Let penine

Dom penine

V letu praznovanja 160-letnice Zlate radgonske penine smo odprli nove turistične prostore in jih poimenovali DOM PENINE. V Domu penine ste vedno dobrodošli, sami ali v družbi. Doživite ga v vsej njegovi lepoti in postanite del edinstvene zgodbe.

Kleti

Če bi kleti Radgonskih goric lahko govorile, bi znale povedati marsikakšno zgodbo. Ker ne znajo, smo jim mi podelili glas; in skozenj boste lahko slišali nekaj najlepših zgodb, ki se odvijajo v naših kleteh vse odkar so se pričele leta 1852 v Radgoni »peniti penine«.

Degustacijska dvorana

Degustacijska dvorana je namenjena okušanju izbranih vin in penin Radgonskih goric. Izberite degustacijo iz ponujenega programa in naše izkušene sodelavke in sodelavci vas bodo spretno popeljali skozi svet vina in mehurčkov.

Dvorišče Doma penine

Majhno, a prisrčno. Za uživanje na sončku ob kozarčku dobro ohlajene radgonske penine; za kulinarična in/ali glasbena doživetja ob naših dogodkih; za zaprte družbe, ki si želijo svoje dogodke in prireditve speljati v prijetnem in intimnejšem okolju, obdanem z vinskimi kleti in v družbi neusahljivih radgonskih mehurčko

Radonske gorice

„Na razgibanem področju med reko Muro in Ščavnico vinsko trto že od nekdaj častimo in ji znamo ustreči.“

Radonske gorice

Pomembnejši dogodki

2012
DOM PENINE
Odprtje Doma penine, reprezentančnih prostorov radgonske penine.
2012
1974
JANŽEVEC
Luč sveta ugleda prva serija od sonca razvajenega Janževca
1974
1959
SREBRNA RADGONSKA PENINA
Pričetek pridelave penečih se vin po charmat metodi, današnja Srebrna radgonska penina.
1959
1950
TRAMINEC
V petdesetih letih se prvič pojavi Traminec s črno etiketo.
1950
1852
ZLATA RADGONSKA PENINA
Pričetek pridelave penečih se vin po klasični metodi (današnja Zlata radgonska penina) v Gornji Radgoni in objava novice o peninah v Bleiweisovih novicah v letu 1853.
1852